Neler yeni

Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol

WordPress Sitesi Nasıl Kurulur ?

wordpresstr

Administrator
125
13 Kas 2020
WordPress, internet üzerinde en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir ve kullanıcı dostu arayüzü ve esnek özellikleriyle web sitesi oluşturmayı kolaylaştırır. Bu kılavuz, WordPress kullanarak adım adım nasıl bir web sitesi kurabileceğinizi göstermektedir. Aşağıda sunulan adımları takip ederek, kendi özelleştirilmiş WordPress sitesini oluşturabilirsiniz.
Adım 1: Alan Adı ve Hosting Seçimi
İlk adımda, bir alan adı ve hosting sağlayıcısı seçmeniz gerekmektedir. Alan adı, sitenizin adresini belirlerken, hosting sağlayıcısı ise sitenizin internet üzerinde yayınlanmasını sağlar. Önerilen hosting sağlayıcıları arasında Türk firma olarak Hostixo , Özkula yabancı firma olarak da BlueHost gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Uygun bir alan adı seçimi ve hosting sağlayıcısı seçimi yaparak, WordPress sitesi oluşturma sürecine başlayabilirsiniz.
Adım 2: WordPress'i Yükleyin
Hosting sağlayıcınızın kontrol paneline giriş yaparak, WordPress'i yükleyebilirsiniz. Çoğu hosting sağlayıcısı, otomatik bir WordPress yükleme seçeneği sunar. Bu seçeneği kullanarak, WordPress'i hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz.
Adım 3: Tema Seçimi ve Özelleştirme
WordPress sitesine bir tema seçmeniz gerekmektedir. Temalar, sitenizin tasarımını belirler ve kullanıcı deneyimini etkiler. WordPress'in resmi teması olan Twenty Twenty-One gibi ücretsiz temalar bulunmaktadır. Ayrıca, ücretli temalar da sunan birçok tema sağlayıcısı mevcuttur. Seçtiğiniz temayı, WordPress'in arayüzü üzerinden yükleyip özelleştirebilirsiniz. Renkler, yazı tipleri ve düzen gibi özellikleri kolayca değiştirebilirsiniz.
Adım 4: Eklenti Yükleme ve Yönetimi
WordPress'in bir diğer büyük avantajı, çeşitli eklentiler aracılığıyla web sitesinin işlevselliğini genişletebilmenizdir. Örneğin, bir iletişim formu eklemek için Contact Form 7 eklentisini kullanabilirsiniz veya SEO iyileştirmeleri yapmak için Yoast SEO eklentisini yükleyebilirsiniz. Eklentileri yönetmek için WordPress'in eklenti panelini kullanabilirsiniz. Buradan eklentileri arayabilir, yükleyebilir ve etkinleştirebilirsiniz.
Adım 5: İçerik Oluşturma
WordPress sitesinin temel amacı içerik oluşturmaktır. Yeni bir gönderi veya sayfa oluşturarak içeriğinizi yayınlayabilirsiniz. Gönderiler, zaman damgalarıyla sıralanırken, sayfalar sabit içerikleri temsil eder. İçeriğinizi düzenlemek için WordPress'in kullanıcı dostu editörünü kullanabilirsiniz. Metin biçimlendirme, resim ekleme, video yerleştirme ve bağlantı ekleme gibi birçok özelliği içeren editör, içerik oluşturma sürecini kolaylaştırır.
Adım 6: Siteyi Yayınlama
Web sitenizin hazır olduğunda, yayınlamaya hazırsınız demektir. WordPress'in "Canlı Önizleme" özelliği sayesinde, sitenizi ziyaretçilerinizin göreceği şekilde görüntüleyebilirsiniz. Son kontrolleri yaparak, sitenizi yayına alabilirsiniz. Ayrıca, SEO ayarlarını optimize etmek için Yoast SEO gibi eklentileri kullanabilirsiniz.

Bu adım adım kılavuz, WordPress kullanarak bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Alan adı ve hosting seçimi, WordPress kurulumu, tema seçimi ve özelleştirme, eklenti yönetimi, içerik oluşturma ve siteyi yayınlama gibi adımları takip ederek, kendi özelleştirilmiş WordPress sitesini oluşturabilirsiniz. WordPress'in kullanıcı dostu arayüzü ve esnek özellikleri sayesinde, web sitesi oluşturma süreci daha kolay ve keyifli hale gelir. İyi çalışmalar!