Neler yeni

Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol
WordPress Hosting

Sunucusu Türkiye'de olan hosting firmaları hangileri?

wordpresstr

Administrator
143
13 Kas 2020
Selamlar, hedef kitlem tamamen Türkiye olduğu için yurtdışı lokasyonlu sunucularda ping sorunu yaşamak istemiyorum. Veri merkezi gerçekten Türkiye'de olan (İstanbul/Ankara vs.) sağlam hosting firmaları hangileri? Yerli lokasyon SEO ve hız açısından gerçekten iddia edildiği kadar fark yaratıyor mu?

wpforum

Member
Yönetici
168
22 Ocak 2025
Hocam eğer hedef kitlen %99 Türkiye ise, gidip de Almanya, Fransa lokasyonlu sunuculardan hosting almak kendi ayağına kurşun sıkmaktır. Ping süreleri artar, bu da doğrudan hem SEO'yu (Google amcayı) hem de kullanıcının sitede kalma süresini mahveder. Veri merkezi bizzat Türkiye'de (İstanbul/İzmir gibi sağlam lokasyonlarda) olan, hat kalitesi ve peering çıkışları güçlü olan nadir yerlerden biri Hostixo'dur. Ben test ettim, yerli lokasyon sunucularına geçtiğimden beri ping sürelerim 10-15 ms seviyelerine düştü, hız testlerinde yeşil ışıkları yaktım. Yerli lokasyon arıyorsan gözün kapalı güvenebilirsin."