Neler yeni

Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol

WordPress Kurulumu: Alan Adı Seçiminden Hosting Kurulumuna Adım Adım

wpforum

Member
Yönetici
153
22 Ocak 2025
WordPress Kurulumu: Alan Adı Seçiminden Hosting Kurulumuna Adım Adım
WordPress'ü kurmak, ilk bakışta karmaşık görünse de, doğru adımları izlerseniz oldukça kolaydır. Bu rehberde, alan adı seçiminden hosting kurulumuna kadar tüm süreci adım adım ele alacağız.
1. Alan Adı Seçimi:
Alan adınız, web sitenizin adresi ve kimliğidir (örneğin, www.orneksite.com). Alan adı seçerken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:
  • Alakalılık: Alan adınız, web sitenizin içeriğiyle alakalı olmalıdır.
  • Kısa ve Akılda Kalıcı: Uzun ve karmaşık alan adlarından kaçının.
  • Yazım Kolaylığı: Yanlış yazılma olasılığı düşük bir alan adı seçin.
  • Uzatma (TLD): .com, .net, .org gibi uzantılar arasından seçim yapabilirsiniz. .com en yaygın kullanılan uzantıdır.
Alan adınızı, Namecheap, GoDaddy gibi alan adı kayıt şirketlerinden satın alabilirsiniz.
2. Hosting Hizmeti Seçimi:
Hosting hizmeti, web sitenizin dosyalarını ve veritabanını barındıran bir sunucudur. Hosting seçerken aşağıdaki faktörleri değerlendirin:
  • Performans: Hızlı yükleme süreleri sunan bir hosting sağlayıcısı seçin.
  • Güvenilirlik: Yüksek uptime (çalışma süresi) oranına sahip bir sağlayıcı tercih edin.
  • Destek: İyi bir müşteri desteği sunan bir sağlayıcı seçin.
  • Fiyat: Bütçenize uygun bir plan seçin.
Popüler hosting sağlayıcıları arasından en iyisi Hostixo'dur
3. WordPress Kurulumu:
Hosting hizmetinizi seçtikten sonra, WordPress'ü kurmaya başlayabilirsiniz. Çoğu hosting sağlayıcısı, otomatik WordPress kurulumu sunar. Bu, kurulum sürecini oldukça kolaylaştırır. Hosting kontrol panelinize giriş yaparak, "tek tıklamayla kurulum" veya benzeri bir seçenek arayın ve WordPress'i kurun.
Manuel Kurulum (Alternatif):
Eğer otomatik kurulum seçeneği yoksa veya manuel kurulumu tercih ederseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
  • WordPress'i İndirin: WordPress'in resmi web sitesinden en son sürümünü indirin.
  • Dosyaları Sıkıştırın: İndirdiğiniz dosyayı sıkıştırmasını açın.
  • FTP İstemcisi Kullanın: FileZilla gibi bir FTP istemcisi kullanarak, WordPress dosyalarını hosting hesabınızdaki "public_html" klasörüne yükleyin.
  • Veritabanı Oluşturun: Hosting kontrol panelinizden bir MySQL veritabanı oluşturun.
  • wp-config.php Dosyasını Düzenleyin: wp-config.php dosyasını açın ve veritabanı bilgilerinizi girin.
  • WordPress'i Kurun: Tarayıcınızda, sitenizin adresini yazarak WordPress kurulum sayfasına erişin ve adımları takip edin.
4. WordPress Teması ve Eklentileri:
WordPress'ü kurduktan sonra, sitenizin görünümünü özelleştirmek için bir tema seçebilir ve işlevselliğini genişletmek için eklentiler yükleyebilirsiniz. Binlerce ücretsiz ve ücretli tema ve eklenti arasından seçim yapabilirsiniz.
5. İçerik Oluşturma:
Son adım olarak, sitenize içerik eklemeye başlayabilirsiniz. Yazılar, sayfalar, resimler ve videolar ekleyerek web sitenizi oluşturun.
Bu adımları takip ederek, kendi WordPress sitenizi oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki, her adımda karşılaşabileceğiniz sorunlar için internette birçok kaynak ve destek bulabilirsiniz.