1. Alan Adı ve Hosting Seçimi
Eğitim siteniz için hızlı ve güvenli bir hosting sağlayıcısı seçin. Türkiye'de Veridyen, Turhost; globalde SiteGround ve Kinsta öne çıkıyor.
2. WordPress Kurulumu
Çoğu hosting firması tek tıkla WordPress kurulumu sunar. Kurulum sonrası tema ve eklenti yüklemeye geçebilirsiniz.
3. LMS Eklentisi Seçimi
İşte en popüler LMS eklentileri ve öne çıkan özellikleri:
4. Tema Seçimi
Astra, Kadence veya Eduma gibi LMS uyumlu temalar, kullanıcı deneyimini artırır.
5. Ödeme Sistemleri
WooCommerce ile entegre çalışarak iyzico, PayTR, Stripe veya PayPal gibi ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz.
6. Kurs ve İçerik Oluşturma
İlerleme takibi, otomatik e-posta bildirimleri ve sınav sonuçları gibi özelliklerle eğitimi daha verimli hale getirebilirsiniz.
Eğitim siteniz için hızlı ve güvenli bir hosting sağlayıcısı seçin. Türkiye'de Veridyen, Turhost; globalde SiteGround ve Kinsta öne çıkıyor.
2. WordPress Kurulumu
Çoğu hosting firması tek tıkla WordPress kurulumu sunar. Kurulum sonrası tema ve eklenti yüklemeye geçebilirsiniz.
3. LMS Eklentisi Seçimi
İşte en popüler LMS eklentileri ve öne çıkan özellikleri:
LMS Eklentisi | Avantajları | Kimler İçin Uygun |
---|---|---|
LearnDash | Gelişmiş sınav sistemi, drip content, WooCommerce entegrasyonu | Kurumsal eğitim platformları |
LifterLMS | Ücretsiz temel sürüm, üyelik ve ödeme entegrasyonu | Bireysel eğitmenler |
Tutor LMS | Sürükle-bırak kurs oluşturucu, frontend panel | Görsel arayüz isteyenler |
MemberPress Courses | Üyelik tabanlı kurslar, içerik kısıtlama | Abonelik modeliyle çalışanlar |
Sensei LMS | WooCommerce ile tam uyumlu, sade yapı | WooCommerce kullanıcıları |
Good LMS | Uygun fiyatlı, temel özellikler | Bütçe dostu çözüm arayanlar |
4. Tema Seçimi
Astra, Kadence veya Eduma gibi LMS uyumlu temalar, kullanıcı deneyimini artırır.
5. Ödeme Sistemleri
WooCommerce ile entegre çalışarak iyzico, PayTR, Stripe veya PayPal gibi ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz.
6. Kurs ve İçerik Oluşturma
- Video dersler
- Quiz ve sınavlar
- Ödev gönderimi
- Sertifika sistemi
İlerleme takibi, otomatik e-posta bildirimleri ve sınav sonuçları gibi özelliklerle eğitimi daha verimli hale getirebilirsiniz.