1. Alan Adı ve Hosting Al
İlk adım, markanıza uygun bir alan adı ve hızlı, güvenli bir WordPress hosting hizmeti seçmek. Türkiye’de Veridyen, Turhost; globalde SiteGround ve Kinsta öne çıkıyor.
2. WordPress Kurulumu
Çoğu hosting firması tek tıkla WordPress kurulumu sunar. Kurulumdan sonra yönetici paneline giriş yaparak tema ve eklenti yüklemeye geçebilirsiniz.
3. Tema Seçimi
Rezervasyon odaklı, mobil uyumlu ve hızlı temalar tercih edilmeli. Önerilen temalar:
İhtiyacınıza göre aşağıdaki eklentilerden birini seçebilirsiniz:
5. Ödeme Sistemleri Entegrasyonu
Tüm rezervasyon akışını test edin: tarih seçimi, ödeme, e-posta bildirimi. Ardından sitenizi yayına alın.
İlk adım, markanıza uygun bir alan adı ve hızlı, güvenli bir WordPress hosting hizmeti seçmek. Türkiye’de Veridyen, Turhost; globalde SiteGround ve Kinsta öne çıkıyor.
2. WordPress Kurulumu
Çoğu hosting firması tek tıkla WordPress kurulumu sunar. Kurulumdan sonra yönetici paneline giriş yaparak tema ve eklenti yüklemeye geçebilirsiniz.
3. Tema Seçimi
Rezervasyon odaklı, mobil uyumlu ve hızlı temalar tercih edilmeli. Önerilen temalar:
- Astra (Elementor ile uyumlu)
- OceanWP
- Booklium (otel ve konaklama için)
- Eduma (eğitim rezervasyonları için)
İhtiyacınıza göre aşağıdaki eklentilerden birini seçebilirsiniz:
Eklenti | Kullanım Alanı | Özellikler |
---|---|---|
Amelia | Randevu, danışmanlık, güzellik salonu | Takvim, SMS, ödeme entegrasyonu |
Bookly | Hizmet rezervasyonu | Google Takvim entegrasyonu, çoklu çalışan desteği |
Hotel Booking Lite | Otel, pansiyon | Oda yönetimi, sezonluk fiyatlandırma |
WP Travel | Tur ve gezi rezervasyonu | Tur paketleri, ödeme sistemleri |
WooCommerce Bookings | Ürün/hizmet rezervasyonu | WooCommerce ile tam uyumlu |
5. Ödeme Sistemleri Entegrasyonu
- WooCommerce ile Stripe, PayPal, iyzico gibi ödeme ağ geçitlerini entegre edebilirsiniz.
- Bazı rezervasyon eklentileri kendi ödeme sistemlerini de destekler.
- Ana Sayfa: Hizmet tanıtımı ve rezervasyon butonu
- Hakkımızda: Güven oluşturmak için
- Rezervasyon Sayfası: Takvim, saat, kişi sayısı gibi alanlar
- İletişim: Form, harita, sosyal medya bağlantıları
Tüm rezervasyon akışını test edin: tarih seçimi, ödeme, e-posta bildirimi. Ardından sitenizi yayına alın.