Neler yeni

Hoşgeldin Ziyaretçi

Kayıt olarak forumumuzdan dosya indirebilir,bilgi sahibi olabilir,daha iyi bir şekilde yararlanabilirsin.

Şimdi kayıt ol

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatasını Nasıl Giderirsiniz? Adım Adım Kılavuz

wordpresstr

Administrator
125
13 Kas 2020
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda, bazı sitelere erişmeye çalışırken "ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR" hatası ile karşılaşan pek çok kişi var. Bu hata, genellikle bir web sitesinin SSL sertifikası ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Özellikle e-ticaret siteleri veya kullanıcı bilgilerini toplayan platformlar için bu durum oldukça can sıkıcı. Eğer siz de bu hatayla karşılaşıyorsanız, yalnız değilsiniz! Bu makalede, bu hatayı nasıl çözebileceğinize dair adım adım bir kılavuz hazırladım. Hazırsanız, sorunu çözmek için gerekli adımlara geçelim.

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin
Hatanın temel sebeplerinden biri, internet bağlantınızdaki sorunlar olabilir. Öncelikle şu adımları izleyin:

• Modeminizi kapatıp açın.
  • Farklı bir Wi-Fi ağına bağlanarak deneyin.
  • Mobil veri kullanarak erişimi kontrol edin.
Eğer bu adımlar işe yaramazsa, bir sonraki adıma geçelim.

2. Tarayıcı Önbelleğini Temizleyin
Tarayıcı önbelleği, bazen güncel bilgileri kaydedemeyebilir. Bu durumda, önbelleği temizlemek gerekebilir:

• Tarayıcınızın ayarlarına gidin.
  • "Geçmiş" veya "Önbellek" sekmesini bulun.
  • "Önbelleği temizle" seçeneğine tıklayın.
Bu işlem sonrasında sayfayı yeniden yüklemeyi deneyin.

3. SSL Sertifikasını Kontrol Edin
Eğer erişmeye çalıştığınız web sitesi sizin tarafınızdan yönetiliyorsa, SSL sertifikasının süresinin dolup dolmadığını kontrol edin. Sertifikanın geçerli olup olmadığını görmek için:

• Web sitenizin ana sayfasında "https://" yazısını kontrol edin.
  • Tarayıcınızın adres çubuğundaki kilit simgesine tıklayarak sertifika bilgilerini görüntüleyin.
Eğer sorun sertifikadan kaynaklanıyorsa, yenileme işlemini yapmalısınız.

4. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin
Bazen güvenlik duvarı veya antivirüs programları, web sitelerine erişimi engelleyebilir. Bu durumu kontrol etmek için:

• Antivirüs programınızı geçici olarak devre dışı bırakın ve siteye tekrar erişmeyi deneyin.
  • Güvenlik duvarı ayarlarını gözden geçirin ve gerekli izinleri verin.
Eğer bu adımlar işe yarıyorsa, program ayarlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir.

5. DNS Ayarlarını Değiştirin
Bazen DNS ayarları da bu hatayı almanıza sebep olabilir. Alternatif bir DNS sunucusu kullanarak bu durumu düzeltebilirsiniz:

• Bilgisayarınızın ağ ayarlarına gidin.
  • DNS sunucusunu şu şekilde değiştirin:
    • Google DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4
    • Cloudflare DNS: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1
Değişikliklerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. Tarayıcıyı Güncelleyin veya Farklı Bir Tarayıcı Kullanın
Kullandığınız tarayıcının güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski sürümler, SSL sertifikalarıyla uyumsuz olabilir. Tarayıcı güncellemeleri için:

• Tarayıcınızın ayarlarına gidin.
  • Güncellemeleri kontrol edin ve mevcut güncellemeleri yükleyin.
Eğer sorun devam ediyorsa, farklı bir tarayıcı (örneğin Chrome, Firefox, Edge) kullanarak denemekte fayda var.

7. Sunucu Ayarlarını Kontrol Edin
Eğer site sahibiyseniz ve yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse, sunucu ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekebilir. Özellikle aşağıdaki durumlara dikkat edin:

• Sunucunuzun SSL ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun.
  • Sunucu güncellemelerini kontrol edin.